Spring til indhold
Luk

Børneborgen Børnehus

Billederne på denne hjemmeside må ikke bruges andre steder.


Hvem er vi:

Børneborgen er tegnet af Arkitekten Axel Jacobsen og bygget i 1952 af Sankt Hedvig Stiftelsen, der etablerede børnehjem. I 1976 overgik huset til Skt. Josef søstrene, der drev alderdomshjem frem til 1997, hvor Odense Kommune overtog bygningerne og indrettede en daginstitution nemlig Børneborgen.


I vores hus findes mange humørfyldte og dejlige mennesker til at give børnene en god tid, mens de er i Børneborgen.


Huset bærer i høj grad præg af sin fortid, vi har et meget spændende hus med plads til både det vilde og det stille. Vi forsøger at skabe et trygt, varmt, eventyrligt og indbydende hus og have. Alle grupperum og fællesrum er indrettet med henblik på at skabe mulighed for at barnet kan deltage i det ”store fællesskab”, men samtidig også har mulighed for at finde ”små fællesskaber”. De fleste af vores møbler/rumdelere er derfor flytbare/bevægelige, sådan at vi hurtigt kan danne nye legemiljøer og rammer for børnenes lege og aktiviteter. Vi har via maling, gulvbelægning og materialer, lyseffekter gjort rummene så oplevelsesrige – hyggelige og harmoniske som muligt.


I 2004-2005 er der på hver gruppe investeret i et ”legescenarie” som kan pirre til børnenes nysgerrighed og fantasi.


Af legescenarier kan nævnes : 

    Undervandsverdenen,
    Aladdins Land,
    Troldenes Bo,
    Alfernes verden,
    Byen/borgen for Riddere og prinsesser m.m.


Udover disse spændende rum råder vi også over rum som motorikrum, træværksted, maleværksted, computerrum, teatersal m.m.


Haven er en dejlig have med mange forskellige legemuligheder.


Baghaven er en gammel klosterhave med utallige gamle frugttræer, kuperet terræn, fliser, urtehave, fodboldbane incl. tilskuerpladser, naturlige huler i hæk og hegn, samt gynger, et stort bålhus, hvor der kan laves bålmad og leges både sommer og vinter.


Forhaven består bl.a. af Arkaden, som er en buegang med klatreroser, derudover er forhaven beplantet med trædebregner og omkranset af blomsterkasser med forskellige velduftende planter. Samtidig indeholder forhaven sandkasser med stolper i forskellige højder og tykkelser, hvor man kan "øve" sig i balancegang, 4 pilehytter, totempæl m.m.


Idrætsbørnehave
Børneborgen færdiggjorde projekt ”Fra Børnehave til Idrætsbørnehave” i 2006. Børneborgen har på nuværende tidspunkt ansat 3 motorikpædagoger.