Spring til indhold
Luk

Nyheder

Klik her for at komme til tilmeldingsformularen til Odense Bæredygtighedsråds nyhedsbrev. Med nyhedsbrevene får du information om aktiviteterne i Odense Bæredygtighedsråd.

Herunder kan du læse de seneste nyheder fra Odense Bæredygtighedsråd.


08-05-2018

500 Tietgen-elever diskuterede FN’s Verdensmål over Fairtrade-brunch

I anledningen af World Fairtrade Challenge satte 500 elever ved Tietgen Handelsgymnasium sig i dag ned til en Fairtrade-brunch for at sætte Fairtrade og FN’s Verdensmål på skemaet. Debatarrangementet var sat i søen i samarbejde mellem Fairtrade By Odense, Fairtrade Mærket og Tietgen Handelsgymnasium.

03-05-2018

500 Tietgen-elever diskuterer FN’s Verdensmål over Fairtrade-brunch

C.F. Tietgen Boxen danner den 8. maj ramme om et debatarrangement for knap 500 1.g-elever på Tietgen Handelsgymnasium. Her skal de sammen med bl.a. borgmester i Odense Peter Rahbæk Juel og direktør for Fairtrade, Jonas Giersing diskutere, hvordan Fairtrade bidrager til FN’s 17 Verdensmål for en bæredygtig udvikling. Det sker i anledning af kampagnen World Fairtrade Challenge.   

23-04-2018

Partnere i Fairtrade By Odense donerer masser af præmier til konkurrence

Quiz om Fairtrade og FN’s Verdensmål og vind lækre præmier. Sådan lyder budskabet fra partnerkredsen bag Fairtrade By Odense, som under den globale event World Fairtrade Challenge afvikler en konkurrence på nettet for alle interesserede. Igen i år har partnere doneret præmier til kampagnen.
  


23-03-2018

UngOdense løb af med Odense Bæredygtighedspris

Foran en fyldt festsal på Odense Rådhus fik UngOdense overrakt Odense Bæredygtighedspris af Peter Rahbæk Juel, borgmester og formand for Odense Bæredygtighedsråds. UngOdense fik prisen for det bæredygtige udviklingsprojekt Læring for Fremtiden.
  

07-11-2017

Mogens Lykketoft talte om FN’s Verdensmål for fulde huse 

Salen var propfyldt da Mogens Lykketoft talte ved Odense Bæredygtighedsråds konference om FN’s Verdensmål på Odense Rådhus. Peter Rahbæk Juel, borgmester og formand for bæredygtighedsrådet glæder sig over den store interesse for FN’s Verdensmål 

  

03-11-2017

Mogens Lykketoft er hovedtaler på odenseansk konference om FN’s Verdensmål

Den 30. november inviterer Odense Bæredygtighedsråd og samarbejdspartnere til konference om, hvordan virksomheder, organisationer og uddannelsesinstitutioner m.fl. kan arbejde med FN’s Verdensmål, CSR og bæredygtighed. Arrangementets hovedtaler er Mogens Lykketoft, som var formand for FN’s generalforsamling i 2015, da FN’s medlemslande vedtog de 17 verdensmål. 


25-11-2017

Hvem skal vinde Odense Bæredygtighedspris 2017?
Odense Bæredygtighedsråd hylder hvert år et bæredygtigt initiativ ved at uddele Odense Bæredygtighedspris. Frem til den 18. december 2017 kan kandidater, som har gjort en særlig indsats for at fremme bæredygtighed, indstilles til bæredygtighedsprisen. 


20-06-2017

Konference: Bæredygtighed i store gryder
Odense Kommune modtog Årets Økopris i 2016 og vil gerne tænke bæredygtighed i et bredere perspektiv end økologiomlægning. I lyset heraf inviterer Odense Kommunes Mad & Måltider og samarbejdspartnere til en spændende dag i bæredygtighedens tegn, hvor en række oplægsholdere sætter fokus på, hvordan bæredygtighed kan tænkes i et bredere perspektiv. 

   

20-06-2017

De quizzede om fairtrade og vandt

Quiz om Fairtrade og vind præmier. Sådan lød budskabet fra partnerkredsen bag Fairtrade By Odense i forbindelse med den globale event World Fairtrade Challenge, som blev afviklet for nylig. 875 personer quizzede med og blandt de heldige vindere var bl.a. to odenseanske gymnasieelever, som hver vandt kr. 1.000 doneret af Merkur Andelskasse.

  
11-05-2017

Bæredygtighed og Fairtrade på dagsordenen på Tornbjerg Gymnasium

500 spørgelystne gymnasieelever fik svar på deres spørgsmål om bæredygtighed og Fairtrade, da kampagnen World Fairtrade Challenge blev sparket i gang i Odense ved et debatarrangement på Tornbjerg Gymnasium.
  

03-05-2017

Partnere i Fairtrade By Odense donerer masser af præmier til konkurrence

Vær med i vores quiz om Fairtrade og vind lækre præmier. Sådan lyder budskabet fra partnerkredsen bag Fairtrade By Odense, som i forbindelse med den globale event World Fairtrade Challenge afvikler en konkurrence på nettet. Peter Rahbæk Juel, formand for Fairtrade By Odense glæder sig over opbakningen til kampagnen fra de odenseanske aktører.

  

09-03-2017

Odense ZOO løb af med Odense Bæredygtighedspris

Foran en propfyldt festsal på Odense Rådhus fik Odense ZOO overrakt Odense Bæredygtighedspris af Peter Rahbæk Juel, borgmester og formand for Odense Bæredygtighedsråds. Odense ZOO fik prisen som en anerkendelse af haves CSR-indsats. Odense ZOOs direktør Jens Odgaard Olsson glæder sig over den anerkendelse, det er at få prisen.
  

01-03-2017

Samarbejde om bæredygtigt jobtøj nomineret til Odense Bæredygtighedspris

Odense Kommunes samarbejde med De Forenede Dampvaskerier Odense om levering af jobtøj til Ældre- og Handicapforvaltningen er nomineret til Bæredygtighedsprisen. Om de vinder prisen, eller om det bliver et af de to andre nominerede initiativer, afslører Peter Rahbæk Juel, borgmester og formand for Odense Bæredygtighedsråd d. 9. marts på Odense Rådhus.
    

24-02-2017

Home-Start Familiekontakt Odense og YOYO Genbrug & Design er nomineret til Odense Bæredygtighedspris

Home-Start er en organisation, hvis kerneopgave er at støtte sårbare børnefamilier. Lokalafdelingen i Odense driver desuden genbrugsbutikken YOYO Genbrug & Design. De to initiativer er sammen nomineret til Odense Bæredygtighedspris. Om de vinder prisen afslører Peter Rahbæk Juel, borgmester og formand for Odense Bæredygtighedsråd d. 9. marts på Odense Rådhus.
  

20-02-2017

Odense ZOO er nomineret til Odense Bæredygtighedspris

Odense ZOO er nomineret til Odense Bæredygtighedspris for at drive haven bæredygtigt med fokus på miljø, økonomi og sociale forhold. Om Odense ZOO vinder prisen, eller om det bliver et af de andre to nominerede, afslører Peter Rahbæk Juel, borgmester og formand for Odense Bæredygtighedsråd d. 9. marts på Odense Rådhus.
     

04-02-2017

De nominerede til Odense Bæredygtighedspris er fundet

Formandskabet for Odense Bæredygtighedsråd har nominerede tre bæredygtige initiativer til Odense Bæredygtighedspris. Hvem af disse tre der vinder prisen, afslører Peter Rahbæk Juel, borgmester og formand for Odense Bæredygtighedsråd ved et festligt arrangement på Odense Rådhus d. 9. marts. Sidste års prisvinder Fyns Almennyttige Boligselskab har haft stor glæde af at vinde prisen.
       

09-08-2016

Hvem skal vinde Odense Bæredygtighedspris 2016?

Odense Bæredygtighedsråd hylder hvert år et bæredygtigt initiativ ved at uddele Odense Bæredygtighedspris. Frem til den 19. december 2016 kan kandidater, som har gjort en særlig indsats for at fremme bæredygtighed, indstilles til bæredygtighedsprisen.

09-08-2016

Odense Bæredygtighedsråd og odenseanske erhvervsaktører sætter vækst, CSR og bæredygtighed på dagsordenen

Den 13. oktober inviterer Odense Bæredygtighedsråd sammen med odenseanske erhvervsaktører til en eftermiddag fyldt med inspiration til, hvordan virksomheder kan arbejde med CSR og bæredygtighed. Ved arrangementet holder professor og forfatter Steen Hildebrandt foredrag om vækst og bæredygtighed. Tre spændende oplægsholdere fra fynsk erhvervsliv fortæller om konkrete cases, hvor vækst, CSR og bæredygtighed går hånd i hånd.
    

09-06-2016

Elsesminde Odense er nu Fairtrade Uddannelse

Det var en eftermiddag med god debat, da Elsesminde Odense Produktions-Højskole onsdag den 8. juni blev kåret til Fairtrade Uddannelse. Der var spændende oplæg fra Jonas Giersing, direktør for Fairtrade Mærket, som eleverne fra Elsesminde havde forberedt spørgsmål til. Jonas Giersing overrakte Fairtrade Uddannelse-diplomet til Vibeke Nørby Mouridsen, forstander på Elsesminde, som bliver den anden uddannelsesinstitution i Odense, som er Fairtrade Uddannelse. McDonald's Odense havde doneret 180 fair trade-kaffekort, som blev delt ud til eleverne.
  

09-05-2016

Anker Boye og bankdirektør beder om hjælp efter bytur: Hvor mange bønner er der i sækken?

Anker Boye, styregruppeformand for Fairtrade By Odense og Jesper Kromann, afdelingsdirektør Merkur Andelskasse er for nyligt set køre rundt i Odense med en kaffesæk fyldt med fairtrade kaffebønner.
De har forgæves prøvet at finde ud af, hvor mange kaffebønner der er i sækken, hvilket dog ikke er lykkedes. Merkur Andelskasse udlover nu en check på 1.000 kr. til den person, som ved Kick Off på Verdens Største Kaffepausen d. 13. maj, kan gætte hvor mange kaffebønner sækken indeholder – eller som kommer tættest på!
    

03-05-2016

Partnere i Fairtrade By Odense donerer masser af præmier til Verdens Største Kaffepause

Fotografer og del din fairtradekaffepause med verden og vind lækre præmier. Sådan lyder budskabet fra Partnerkredsen bag Fairtrade By Odense, som i forbindelse med den globale event Verdens Største Kaffepause afvikler en kampagne om fairtrade på de sociale medier. Dejlige præmier er doneret af 10 Partnere i Fairtrade By Odense heriblandt fx Café Fyrtøjet, Themsens Café & Fristelser, SPIS! Odense Food Festival og Den Smagløse Café. Styregruppeformand Anker Boye glæder sig over opbakningen til projektet fra de lokale odenseanske aktører.
   

03-03-2016

Fyns Almennyttige Boligselskabs renovering af Korsløkken løb af med Odense Bæredygtighedspris

Fyns Almennyttige Boligselskab (FAB) fik overrakt Odense Bæredygtighedspris 2015 af Odense Bæredygtighedsråds formand Anker Boye foran en fyldt festsal på Odense Rådhus. Som begrundelse for at FAB vandt prisen pointerede Anker Boye, at renoveringen på en unik måde kombinerer bl.a. miljøtiltag, sociale indsatser, beboerinvolvering, jobskabelse og arbejdsmiljø til én samlet bæredygtig løsning. FABs direktør Bent Bøllingtoft glæder sig over den anerkendelse, det er at få prisen.

  

04-02-2016
Og de nominerede til Odense Bæredygtighedspris 2015 er...

Rengøringskonceptet Viima, FABs renovering af Korsløkken og Tietgen KompetenceCenters indsats for at hjælpe flygtninge og indvandrere hurtigst muligt ind på det danske arbejdsmarked er de tre nominerede bæredygtige initiativer til Odense Bæredygtighedspris 2015. Hvem af disse tre der vinder prisen, afslører Odense Bæredygtighedsråds formand Anker Boye ved et festligt arrangement på Odense Rådhus d. 3. marts, kl. 16-18. Sidste års vinder af prisvinder BioTrans Nordic har haft stor glæde af at vinde prisen.

  

10-11-2015

Odense Bæredygtighedsråd sætter pris på bæredygtighed - men hvem skal have prisen?

Odense Bæredygtighedsråd efterspørger kandidater til Odense Bæredygtighedspris 2015, som gives til et bæredygtigt initiativ i Odense. Ved indstilling til prisen skal kandidaterne bruge et værktøj, som er udformet som et puslespil med brikker i tre farver, der illustrerer den sociale, økonomiske og miljømæssige bæredygtighed.
   

29-10-2015

Odense Bæredygtighedsråd og odenseanske erhvervsaktører sætter fokus på ”CSR og Bæredygtighed” ved spændende arrangement på Odense Rådhus

Odense Bæredygtighedsråd inviterer d. 5. november til en eftermiddag fyldt med inspiration til, hvordan virksomheder kan arbejde med CSR og bæredygtighed. Ved arrangementet deltager fem spændende oplægsholdere fra fynsk erhvervsliv, som vil sætte spot på konkrete cases, hvor vækst, CSR og bæredygtighed går hånd i hånd. Arrangementet gennemføres i samarbejde med bl.a. Udvikling Fyn, MiljøForum Fyn, Fynsk Erhverv, DI Fyn og IDA Fyn
       

26-10-2015

1.000 elever fra Tietgen Handelsgymnasium drikker gratis Fairtrade-kaffe ved Peter Larsens Kaffebus. Ved debatarrangement på gymnasiet bliver eleverne klogere på Fairtrade herunder om unge kenyanere kan redde Kenyas kaffeeksport. 

D. 29. oktober holder Peter Larsens kaffebus ved Tietgen Handelsgymnasium og i løbet af dagen vil gymnasiets elever få sig en kop gratis Fairtrade-kaffe ved bussen. Samme dag er Handelsgymnasiet vært ved et debatarrangement med over 1.000 deltagere, hvor fokus er på Fairtrade i Odense, Danmark og Afrika. Kaffebussens besøg i Odense er en del af fejringen af Fairtrade Mærkets 20 års jubilæum.
        
26-05-2015

Gaveregn fra odenseanske erhvervsaktører til fairtrade kampagne

Del dine fairtrade-fotos på facebook og Instagram og vind dejlige fairtradepræmier. Sådan lyder budskabet fra Partnerkredsen bag Fairtrade By Odense, som i perioden 27/5 – 3/6 2015 afvikler en kampagne om fairtrade på de sociale medier. Gode præmier er doneret af Partnere i projektet heriblandt McDonald’s Odense, Scandic Odense, Cafe Mauritz, Kvickly i Dalum, Kong Volmer, Nelle’s og Merkur Andelskasse. Fairtrade By Odenses styregruppeformand

   

26-04-2015

Partnere i Fairtrade By Odense søger Partnere til kampagne

Partnerkredsen bag Fairtrade By Odense arbejder på højtryk med at planlægge en kommende kampagne #FairtradeByOdense, som løber af stablen på de sociale medier i slutningen af maj. Partnerne inviterer nu andre odenseanske aktører til at deltage i samarbejdet om at gøre en forskel for producenter i verdens udviklingslande. Anker Boye glæder sig over opbakningen til projektet fra de lokale odenseanske aktører.

 
25-02-2015

BioTrans Nordic løb af med Odense Bæredygtighedspris 2014

BioTrans Nordic fik overrakt Odense Bæredygtighedspris 2014 af Odense Bæredygtighedsråds formand Anker Boye foran en propfyldt festsal på Odense Rådhus. Som begrundelse for at det netop blev BioTrans Nordic, der løb af med prisen, fortalte Anker Boye bl.a., at det bæredygtige er et grundlæggende pejlemærke for virksomheden. BioTrans Nordics direktør Søren Jeberg glædede sig på hele virksomhedens vegne over den anerkendelse, det er at få prisen.

    
23-10-2014

Odense Bæredygtighedsråd sætter pris på bæredygtighed - men hvem skal have prisen?

Odense Bæredygtighedsråd efterspørger kandidater til Odense Bæredygtighedspris 2014, som gives til et bæredygtigt initiativ i Odense. Ved indstilling til prisen skal kandidaterne bruge et værktøj, som er udformet som et puslespil med brikker i tre farver, der illustrerer den sociale, økonomiske og miljømæssige bæredygtighed. De tidligere års vindere af Bæredygtighedsprisen Økologihaven , Odense Fødevarefællesskab og Scandic Odense, har haft stor glæde af at vinde prisen.

  

06-10-2014

Odense Bæredygtighedsråd trak fulde huse til arrangementet "CSR og Bæredygtighed"

Odense Bæredygtighedsråd satte sammen med lokale erhvervsaktører og foreninger fokus på ”CSR og Bæredygtighed” ved et stort og velbesøgt arrangement på Odense Rådhus for nyligt. Blandt talerne var bl.a. Asger Aamund, som opfordrede deltagerne til at blive Partnere i det odenseanske projekt "Fairtrade By Odense".

  

08-09-2014

Tilmeld dig arrangementet "CSR og bæredygtighed" d. 1. okt. 2014 på Odense Rådhus

Odense Bæredygtighedsråd inviterer til en eftermiddag fyldt med inspiration til, hvordan virksomheder kan arbejde med "CSR og bæredygtighed – herunder hvordan indsatsen kan løftes i samspil med lokale organisationer"

Arrangementet er gratis. Tilmeld dig arrangementet via denne tilmeldingsformular.
   

08-09-2014
Bliv partner i Fairtrade By Odense

Kom fairtrade kaffe i koppen og vær med til at gøre en forskel. Fairtrade By Odense inviterer nu endnu flere odenseanske virksomheder til at være med i et stærkt samarbejde om, at gøre en forskel for producenter i verdens udviklingslande.

  
28-03-2014
Krydderurteproducenten Økologi Haven ApS løb af med Odense Bæredygtighedspris 2013

Økologi Haven fik overrakt Odense Bæredygtighedspris 2013 af Odense Bæredygtighedsråds formand, Anker Boye foran en propfyldt festsal på Odense Rådhus. Som begrundelse for at det netop blev Økologi Haven, der løb af med prisen, fortalte Anker Boye bl.a., at bæredygtig vækst er et grundlæggende pejlemærke for virksomheden. Økologi Havens direktør Johnny Albertsen glædede sig på hele virksomhedens vegne over den anerkendelse, det er at få prisen. 

  

13-03-2014
Og de nominerede til Odense Bæredygtighedspris 2013 er...

Fyns Laksefisk, Haver til Maver og Økologi Haven (Gartneriet Rosborg Bellinge A/S) er de tre nominerede bæredygtige aktører til Odense Bæredygtighedspris 2013. Hvem der vinder prisen afslører Odense Bæredygtighedsråds formand Anker Boye ved et festligt arrangement i Festsalen på Rådhuset d. 27. marts, kl. 17-19. Alle er velkomne.

     

23-12-2013
Odense Bæredygtighedsråd sætter pris på bæredygtighed - men hvem skal have prisen?

Odense Bæredygtighedsråd efterspørger kandidater til Odense Bæredygtighedspris 2013, som gives til et bæredygtigt initiativ i Odense. Ved indstilling til prisen skal kandidaterne bruge et værktøj, som er udformet som et puslespil med brikker i tre farver, der illustrerer den sociale, økonomiske og miljømæssige bæredygtighed. De tidligere års vindere af Bæredygtighedsprisen (Scandic Odense og Odense Fødevarefællesskab) har haft stor glæde af at vinde prisen.

    

6-10-2013
McDonald’s, IKEA og Scandic Odense giver gratis fairtrade kaffe til alle d. 8. oktober!

”Kom med din ide til projektet Fairtrade By Odense og få en kop gratis fairtradekaffe”. Sådan lyder tilbuddet til alle i Odense på dagen, hvor Odense får status på at være Fairtrade By. Kaffen gives væk gratis af McDonald’s, IKEA og Scandic Odense, der allerede har taget fairtrade til sig. Borgmester Anker Boye glæder sig over opbakningen til projektet fra det lokale erhverv.
    

26-09-2013
Annette Heick sparker Fairtrade By Odense i gang

Ved et festligt arrangement på Kulturmaskinen i Odense d. 8. oktober får Anker Boye overrakt diplom på, at Odense har status som Fairtrade By. Ved arrangementet kan deltagerne blive klogere på, hvad fairtrade er og de vil selv kunne komme med deres ideer til projektet. Ved samme lejlighed fortæller ambassadør ved Fairtrade Mærket Annette Heick en personlig beretning om, hvorfor hun brænder for fairtrade.

    

13-04-2013
Minister: Kommuner herunder Odense må gerne arbejde med Fairtrade By

Odense var i sensommeren 2012 tæt på at opnå status som Fairtrade By, men projektet blev sat på stand by, da Statsforvaltningen i Midtjylland udtalte, at Aarhus Kommunes arbejde med Fairtrade By var ulovligt. Indenrigsministeren har netop underkendt Statsforvaltningens udtalelse og meldt ud, at kommuner lovligt kan arbejde med Fairtrade. Odense Bæredygtighedsråds formand Anker Boye glæder sig over, at projektet nu kan startes op igen, så Odense får status som Fairtrade By efter sommerferien 2013. 

 

22-04-2013
Spis klimavenlig mad med asparges og vind Præmier. Få inspiration i nyt opskriftshæfte

Odense Bæredygtighedsråd m.fl. opfordrer i en ny konkurrence alle til at spise klimavenlig mad med asparges fra 29. april til 5. maj (uge 18). For at være med skal deltagerne bl.a. fotografere deres klimavenlige mad med asparges og bagefter dele deres erfaringer på facebook. Der er inspiration at hente i et nyt opskriftshæfte ”Klimavenlige asparges – spis grøntsager i sæson”, hvor 10 vidt forskellige odenseanske aktører har bidraget med spændende opskrifter med asparges.

   

14-02-2013
Odense Fødevarefællesskab løb af med Odense Bæredygtighedspris 2012

Odense Fødevarefællesskab fik stor applaus fra en propfyldt Festsal på Odense Rådhus, da foreningen onsdag fik overrakt Odense Bæredygtighedspris 2012 af Anker Boye, formand for Odense Bæredygtighedsråd. Som begrundelse for at det netop blev Odense Fødevarefællesskab, der løb af med prisen, fortalte Anker Boye bl.a., at det bæredygtige er solidt forankret i foreningens virke. 
    

24-01-2013
Og vinderen af Odense Bæredygtighedspris 2012 er...

 

Kom og vær med når Bæredygtighedsrådet er vært ved et festligt arrangement i Festsalen på Odense Rådhus. Hør de tre nominerede fortælle deres egen bæredygtige historie og vær med når bæredygtighedsrådets formand Anker Boye afslører, hvem der vinder Odense Bæredygtighedspris 2012. 
 

7-11-2012
Odense Bæredygtighedsråd sætter pris på bæredygtighed - men hvem skal have prisen?

Odense Bæredygtighedsråd efterspørger kandidater til Odense Bæredygtighedspris 2012, som gives til et bæredygtigt initiativ i Odense. Ved indstilling til prisen skal kandidaterne bruge Bæredygtighedsrådets værktøj, der er opbygget som en puslespilsring med brikker i tre farver, som illustrerer den socialt, økonomiske og miljømæssige bæredygtighed.

   

24-09-2012

Lav klimavenlig mad med kartofler og vind præmier

Klimavenlige kartofflerDe forskellige fødevarer, vi spiser, har forskellige klimaaftryk. Med dette projekt sætter Odense Bæredygtighedsråd fokus på, at kartoflen er en af de fødevarer, der belaster klimaet allermindst.
  

25-06-2012
Odense godt på vej mod at blive Fairtrade By

Odense arbejder på at blive Fairtrade By. Projektet er i startfasen og som et af de første tiltag er al kaffe og te, der serveres på rådhuset, nu fairtrade. Derudover er en kortlægning af hvor der allerede nu sælges og serveres fairtradeprodukter i Odense startet op. Odense Bæredygtighedsråds formand Anker Boye glæder sig over, at projektet er godt i gang og opfordrer alle til at bidrage til projektet.

23-04-2012
Kokke fra Kold laver klimavenlig mad i Milano
To kokke fra Kold College er inviteret til Milano for laver klimavenlig mad med dansk smag til 1.000 medarbejdere ved Europa Kommissionens forskningskontor Joint Research Centre i Milano. Den viden de to kokke drager til Italien med, udspringer af et igangværende projekt om klimavenlig mad, som Odense Bæredygtighedsråd satte i søen i 2011.
 
23-03-2012
Mød Scandic Odense som vandt Odense Bæredygtighedspris 2011
Odense Bæredygtighedsråd er torsdag d. 12.4.2012, kl. 15.30-17.30 vært ved et gratis ”gå hjem møde”, hvor alle er meget velkommen til at komme og høre hele historien om Scandic Odenses bæredygtighedsarbejde. 

22-03-2012
Odense går efter at blive Fairtrade By
Odense Byråd besluttede d. 21.3.2012, at der, med Odense Bæredygtighedsråd som bindeled til lokale aktører i Odense, nu startes en proces, som skal munde ud i, at Odense opnår status som Fairtrade By efter sommerferien 2012. Rådets formand Anker Boye glæder sig over, at rådets medlemmer vil bidrage til, at Odense tager et socialt og globalt ansvar.
   
5-2-2012
Scandic Odense vandt Odense Bæredygtighedspris 2011
Odense Bæredygtighedsråds formand Anker Boye overrakte i dag Odense Bæredygtighedspris 2011 til Scandic Odense. Som begrundelse for at det netop blev Scandic Odense, der løb af med prisen, fortalte Anker Boye bl.a., at virksomheden gennem en længere årrække har haft bæredygtighed integreret i virksomhedens forretningsplan og at arbejdet er dokumenteret

07-12-2011
Lav klimavenlig mad i hjemkundskab, del klassens erfaringer på facebook - og vind en klimavenlig dag 
Efter en veloverstået kampagne i uge 46, hvor bl.a. en lang række af Odenses kantiner dækkede op med klimavenlig mad, sætter Odense Bæredygtighedsråd en ny konkurrence i gang, som denne gang er målrettet undervisningen i hjemkundskab i de odenseanske skoler. Som inspiration til arbejdet i klasserne har Maddannelseslab ved University College Lillebælt udarbejdet et målrettet undervisningsmateriale om emnet Klimavenlig mad
 
31-10-2011
Lav klimavenlig mad og vind præmier
Odense Bæredygtighedsråd opfordrer i en konkurrence byens borgere og kantiner til at dække op med klimavenlig mad i uge 46. Deltagerne skal, for at deltage i konkurrencen, lave klimavenlig mad og bagefter dele deres erfaringer på facebook.
       
30-8-2011
Prøv en klimavenlig kålsalat med pasta carbonara
I et nyt hæfte giver den odenseanske kok Rasmus Fredslund inspiration til, hvordan du kan lave klimavenlig mad. Hæftet indeholder 25 opskrifter og derudover seks simple tips til, hvordan du generelt kan tage hensyn til klimaet, når du laver mad. Hæftet er en del af et projekt, der er sat i søen af Odense Bæredygtighedsråd

18-08-2011
Vil du prøve at lave klimavenlig mad?
Ved tre gratis arrangementer ved Kold College sættes der fokus på klimavenlig mad. Deltagerne vil kunne høre spændende oplæg om emnet og selv prøve at lave klimavenlig mad under kyndig vejledning af kokken Rasmus Fredslund. Arrangementerne er en del af et projekt, der er sat i søen af Odense Bæredygtighedsråd

26-04-2015

Partnere i Fairtrade By Odense søger Partnere til kampagne

Partnerkredsen bag Fairtrade By Odense arbejder på højtryk med at planlægge en kommende kampagne #FairtradeByOdense, som løber af stablen på de sociale medier i slutningen af maj. Partnerne inviterer nu andre odenseanske aktører til at deltage i samarbejdet om at gøre en forskel for producenter i verdens udviklingslande. Anker Boye glæder sig over opbakningen til projektet fra de lokale odenseanske aktører.

26-04-2015

Partnere i Fairtrade By Odense søger Partnere til kampagne

Partnerkredsen bag Fairtrade By Odense arbejder på højtryk med at planlægge en kommende kampagne #FairtradeByOdense, som løber af stablen på de sociale medier i slutningen af maj. Partnerne inviterer nu andre odenseanske aktører til at deltage i samarbejdet om at gøre en forskel for producenter i verdens udviklingslande. Anker Boye glæder sig over opbakningen til projektet fra de lokale odenseanske aktører.

26-04-2015

Partnere i Fairtrade By Odense søger Partnere til kampagne

Partnerkredsen bag Fairtrade By Odense arbejder på højtryk med at planlægge en kommende kampagne #FairtradeByOdense, som løber af stablen på de sociale medier i slutningen af maj. Partnerne inviterer nu andre odenseanske aktører til at deltage i samarbejdet om at gøre en forskel for producenter i verdens udviklingslande. Anker Boye glæder sig over opbakningen til projektet fra de lokale odenseanske aktører.


29-10-2015

Odense Bæredygtighedsråd og odenseanske erhvervsaktører sætter fokus på ”CSR og Bæredygtighed” ved spændende arrangement på Odense Rådhus

Odense Bæredygtighedsråd inviterer d. 5. november til en eftermiddag fyldt med inspiration til, hvordan virksomheder kan arbejde med CSR og bæredygtighed. Ved arrangementet deltager fem spændende oplægsholdere fra fynsk erhvervsliv, som vil sætte spot på konkrete cases, hvor vækst, CSR og bæredygtighed går hånd i hånd. Arrangementet gennemføres i samarbejde med bl.a. Udvikling Fyn, MiljøForum Fyn, Fynsk Erhverv, DI Fyn og IDA Fyn
   

29-10-2015

Odense Bæredygtighedsråd og odenseanske erhvervsaktører sætter fokus på ”CSR og Bæredygtighed” ved spændende arrangement på Odense Rådhus

Odense Bæredygtighedsråd inviterer d. 5. november til en eftermiddag fyldt med inspiration til, hvordan virksomheder kan arbejde med CSR og bæredygtighed. Ved arrangementet deltager fem spændende oplægsholdere fra fynsk erhvervsliv, som vil sætte spot på konkrete cases, hvor vækst, CSR og bæredygtighed går hånd i hånd. Arrangementet gennemføres i samarbejde med bl.a. Udvikling Fyn, MiljøForum Fyn, Fynsk Erhverv, DI Fyn og IDA Fyn
   

09-03-2017

Odense ZOO løb af med Odense Bæredygtighedspris

Foran en propfyldt festsal på Odense Rådhus fik Odense ZOO overrakt Odense Bæredygtighedspris af Peter Rahbæk Juel, borgmester og formand for Odense Bæredygtighedsråds. Odense ZOO fik prisen som en anerkendelse af haves CSR-indsats. Odense ZOOs direktør Jens Odgaard Olsson glæder sig over den anerkendelse, det er at få prisen.