Spring til indhold
Luk

Fordele og Forventninger Hvad får du ud af at være frivillig, og hvad forventer vi af dig?

Hvad får du ud af, at være frivillig?  

Frivillig til festival på Odense Havn

Hos Odense Havnekulturfestival udgør de frivillige en væsentlig del af vores eksistensgrundlag. Hvor store kommercielle festivaler "aflønner" deres frivillige i form af fri adgang til festivalen, er Odense Havnekulturfestival en non-profit festival med gratis adgang for alle, hvorfor vi ikke kan lave denne skelnen mellem frivillige og almindelige festivalgæster. 

Det, vi kan tilbyde vores frivillige, er 1 x forplejning for hver dag, du er frivillig og løftet om, at du bliver en del af et større kulturelt projekt, der hvert år er med til at gøre rigtigt mange mennesker en kulturoplevelse rigere. Derudover får du selvfølgelig en af vores eftertragtede frivillig t-shirts, adgang til det eksklusive vip-frivilligområde og en invitation til vores frivilligfest. Og så ser det godt ud på ens CV, at man kan dokumentere et frivilligt engagement. 

Hos os er fællesskabet, kulturel mangfoldighed og gensidig anerkendelse i højsædet, og vi vil gerne have dig med på holdet.  

Hvad forventer vi af de frivillige?

Da festivalen er 100 % afhængig af din indsats som frivillig, og vi ikke har nogen backup plan, hvis folk udebliver fra deres vagter, regner vi selvfølgelig med, at du overholder de aftaler, du indgår og tager ansvar for dine arbejdsopgaver. Arbejdstiden varierer alt efter, hvad du ønsker at hjælpe med og er fleksibel efter dine ønsker. 

Hvad kræver det at være frivillig?

Til nogle opgaver kan det selvfølgelig være en fordel, hvis du fx har kørekort, eller hvis du har teknisk og håndværksmæssig snilde, men generelt gælder det, at jo flere hænder jo bedre! Derfor skal du ikke være bange for at melde dig til noget, du ikke har prøvet før. Der er altid en ansvarlig koordinator på dit område, og du bliver ikke sat til noget, du ikke føler dig tryg ved. Det vigtigste for os er, at du har lysten til at være en del af vores fællesskab og ikke er bange for at tage fat, når vi har brug for dig.